Cu doua editii la activ, competitia DHS Corvin MTB si-a pus amprenta in topul evenimentelor sportive in general si cicliste in special din judetul Hunedoara si chiar pe plan national. Consideram ca am devenit cel mai important eveniment sportive din judetul Hunedoara, cu cel mai mare impact social si cea mai buna modalitate de promovare a noului trend sportiv si anume Mountain-Bike-ul, cat si a zonelor deosebite ce inconjoara Municipiul Hunedoara, prin cele doua trasee de cross-country ce strabat Muntii Poiana Rusca. Organizat de Grupul DHS impreuna cu CS Silver Fox, Consiliul Judetean Hunedoara, Primaria Municipiului Hunedoara si Primaria Municipiului Deva, DHS Corvin MTB v-a facut sa deveniti parte dintr-un eveniment care a fost clasat pe plan national in top 3 evenimente de profil. Pe langa frumusetile pitoresti ale acestei zone, dezvoltand ciclismul montan cu trasee ce strabat dealurile, vaile, cursurile de apa, padurile Muntilor Apuseni in arealul Muntilor Poiana Rusca, au fost prezente si superbe petice de istorie :

Start & Finish din curtea exterioara a Castelului Corvinilor, monument istoric unic datand din 1409 si totodata unul dintre cele mai frumoase castele din Romania.
S-au parcurs portiuni din fostul drum al mocanitei ( realizat intre 1859 si 1871 ) ce unea pe vremuri Furnalul de la Govajdia de exploatarea miniera de la Zlasti si apoi de Hunedoara ( 1900 ). Pe drumul mocanitei a fost construit si primul pod de fier in curba din Romania.
Un element placut si fascinant va fi si trecerea prin tunelul abandonat de la Catanas, lung de 750 m, construit din piatra si caramida.
Traseul s-a intins pana la poalele Cetatii Devei, monument istoric datand de la 1269, una dintre cele mai importante fortificatii medievale din Transilvania.
La sectiunea Cross-Country s-au pregatit doua trasee, impartite pe categorii de dificultate – Hobby 30 km si Maraton 75 km – precum si varsta si sex. Traseele au fost gandite pentru amatori si profesionisti pe masura, astfel incat toti concurentii sa poata gusta din frumusetile salbatice ale judetului Hunedoara.

Elementul de spectaculozitate l-a prezentat traseul de XCO, cu o lungime de 3 km. Ineditul acestui traseu este acela ca se desfasoara in jurul Castelului Corvinilor, cu trecere prin curtea interioara a acestuia.

Cu taxe de participare mai mult simbolice – 40 lei Hobby & XCO si 50 lei Maraton – dar un fond de premiere de 108.633 lei, DHS Corvin MTB isi doreste sa fie unul dintre cele mai atractive financiar concursuri din Romania, garantand tuturor un castig substantial, material sau spiritual.

LOCATIE :

Desfasurarea intregului eveniment a avut loc langa si in interiorul curtii exterioare a Castelului Corvinilor din Hunedoara – Curtea Husarilor.

Coordonate GPS: +45° 44′ 56.93″ ; +22° 53′ 18.38″

Sau cautati : ” Strada Castelului – Localitate Hunedoara – Judet Hunedoara ”

Start – in fata intrarii pincipale in Curtea Husarilor a Castelului Corvinilor

Finish – prin trecerea portii principale in Curtea Husarilor a Castelului Corvinilor

Premiere – pe scena amplasata in parcarea cu pietre cubice a Curtii Husarilor

TRASEE :

XCO – 5 septembrie
START & FINISH : in curtea Castelului Corvinilor.

Traseul – 3 km, cu o diferenta de nivel de 120 m, s-a desfasurat in jurul Castelului Corvinilor, o portiune din acesta trecand prin curtea exterioara a acestuia.

TRASEU XCO

MARATON – 6 septembrie
START & FINISH – in fata intrarii pincipale in Curtea Husarilor a Castelului Corvinilor, sosirea – prin trecerea portii principale in Curtea Husarilor a Castelului Corvinilor.

Traseul – 75 km, cu o diferenta de nivel de 2260 m, elementul de inedit fiind acela ca leaga Castelul Corvinilor de Cetatea Devei. Traseul trece prin : Racastia, Valea Nandrului, Popesti, Cozia, Deva, Bretelin, Cherghes, Nandru, Catanas.

TRASEU RACE

HOBBY – 6 septembrie
START & FINISH – in fata intrarii pincipale in Curtea Husarilor a Castelului Corvinilor, sosirea facandu-se prin trecerea portii principale in Curtea Husarilor a Castelului Corvinilor.

Traseul – 30 km, cu o diferenta de nivel de 680 m si trece prin Racastia, Zlasti, Catanas.

TRASEU HOBBY

Rezultate concurs XCO:

Rezultate concurs XCM: